title

BUDOWA NACZYŃ RONIC

  1. Wbudowana gwintowana obsadka z mosiądzu
  2. Solidne, grube dno (8-10mm)
  3. Twarda powłoka ceramiczna na bazie wolframu i tytanu
  4. Primer – ochronna warstwa antykorozyjna
  5. Warstwa pośrednia zapewniająca optymalne połączenie powłoki antyadhezyjnej z podstawą
  6. Warstwa antyadhezyjna zawierająca nanocząsteczki srebra, zaprojektowana tak, by umożliwić gotowanie całkowicie bez tłuszczu oraz szybkie i łatwe zmywanie, dodatkowo bakteriostatyczne działanie srebra wydłuża czas przechowywania potraw w naczyniu
  7. Specjalny system wyżłobień wentylacyjnych, zapewnia niewielkie ciśnienie pary w naczyniu, umożliwiając szybkie i zdrowe gotowanie z zachowaniem witamin i soli mineralnych

Wykorzystanie najlepszych materiałów prowadzi do otrzymania właściwości materiału kompozytowego, który posiada unikalną, niejednorodną strukturę o szczególnie pożądanych cechach. Kombinacja tradycyjnej obróbki ręcznej odlewu grawitacyjnego z najnowocześniejszą technologią fizyki plazmowej oraz złożone procedury kontroli jakości sprawiają, że naczynia Ronic znacznie różnią się od produktów obecnie dostępnych na rynku.

WŁAŚCIWOŚCI

  • Najwyższa odporność na zarysowania i otarcia spowodowane długotrwałym użytkowaniem (ceramika wolframowo-tytanowa) przy jednoczesnym zachowaniu własności zapobiegających przywieraniu (antyadhezyjnych)
  • Wygodne gotowanie – żadnych resztek przypalonego jedzenia na powierzchni (warstwy antyadhezyjne)
  • Smażenie całkowicie bez tłuszczu – zdrowe przyrządzanie żywności i doskonały smak (warstwy antyadhezyjne)
  • Bardzo łatwe utrzymanie w czystości zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych powierzchni naczyń (warstwy antyadhezyjne)
  • Możliwość długotrwałego przechowywania potraw dzięki bakteriostatycznym właściwościom nanocząstek srebra
  • Trwałość kształtu i absolutna płaskość dna (solidna konstrukcja, grube ścianki i dno)
  • Żadnych zniekształceń spowodowanych wysoką temperaturą, bądź nagłym schłodzeniem; pozwala to na zmywanie z wykorzystaniem szoku termicznego (mocna konstrukcja, grube ścianki oraz szczególnie grube dno)
  • Wyjątkowo szybkie i równomierne rozchodzenie się ciepła w obrębie całego naczynia aż po same brzegi i zdolność do akumulacji ciepła przez długi czas przy minimalnym dostarczaniu go z zewnątrz (unikalna konstrukcja, grube ścianki oraz szczególnie grube dno), silumin przewodzi ciepło 7 razy szybciej niż żeliwo bądź stal nierdzewna
  • Oszczędność energii i czasu przy gotowaniu i zmywaniu (unikalna konstrukcja, zastosowanie najwyższej klasy materiałów i technologii)
  • Możliwość zastosowania do różnych źródeł ciepła jak np. kuchenki gazowe, węglowe bądź elektryczne, piece kuchenne, płyty ceramiczne oraz płyty indukcyjne (dla specjalnej odmiany naczyń indukcyjnych)
  • Możliwość użytkowania w piekarnikach (uchwyty wytrzymujące temperaturę 260°C)
  • Zawsze chłodne uchwyty (unikalny sposób mocowania uchwytów, kanaliki cieplne ze stali nierdzewnej)
  • Możliwość przyrządzania zdrowej żywności zachowującej wszystkie witaminy, mikroelementy i substancje odżywcze dzięki stworzeniu warunków do optymalnej cyrkulacji pary wodnej (wysklepiona powierzchnia pokrywy idealnie dopasowanej do budowy naczynia)
  • Możliwość ciągłej kontroli procesu gotowania (przejrzyste pokrywy ze szkła boro-krzemowego)