Naczynia a zdrowie

Dieta człowieka powinna być odpowiednio zbilansowana, nie może w niej zabraknąć zarówno tłuszczów jak węglowodanów i białek. W tradycyjnej polskiej kuchni brakuje z reguły warzyw, ryb, roślin strączkowych i olejów roślinnych. Z powodu braku tych grup produktów u wielu osób występują niedobory witaminowe, problemy z kośćmi i nadmierna otyłość. Zwykła zmiana menu nie wystarczy jednak, aby zrzucić zbędne kilogramy lub poprawić wydajność organizmu.
Aby posiłki były rzeczywiście wartościowe, trzeba je przyrządzić w odpowiedni sposób. W większości Polskich domów nadal stosowane są tradycyjne metody obróbki kulinarnej, na przykład smażenie mięs i warzyw w dużej ilości tłuszczu, co stanowi prawdziwą, często niepozorną „bombę kaloryczną”.
W naczyniach Ronic potrawy można przygotować bez użycia jakiejkolwiek ilości tłuszczów. Specjalna powłoka antyadhezyjna znajdująca się na wierzchniej stronie naczyń zapobiega przywieraniu potraw, a zaawansowana technologicznie budowa dna zapobiega nierównomiernemu podgrzewaniu, które może prowadzić do uwolnienia substancji rakotwórczych.
Osoby, interesujące się tematyką zdrowego żywienia wiedzą, że najzdrowszy sposób przygotowania warzyw, mięs i ryb to gotowanie na parze. Nie dość, że składniki zachowują w ten sposób wszystkie walory zdrowotne, to wyglądają i smakują lepiej, niż te przygotowane za pomocą tradycyjnych metod.
Misją Ronic jest propagowanie idei Zdrowego Domu i Zdrowego Stylu Życia. Pamiętajmy, że nie ma rzeczy niemożliwych i nawyki żywieniowe można zmienić zawsze. Zdrowie jest tylko jedno, dlatego warto o nie zadbać jak najwcześniej.

2017-03-29_kurt_3